Adana'da Hababam Sınıfı Sergisi
HAYAL PERDESİ - Gündem 09.09.2013

Adana'da Hababam Sınıfı Sergisi

 

16 – 22 Eylül tarihleri arasında yapılacak Adana Büyükşehir Belediyesi 20. Altın Koza Film Festivali kapsamında, Rıfat Ilgaz’ın ölümsüz eseri Hababam Sınıfı, özel bir sergiyle sanatseverlerle birlikte olacak.

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz,  16 – 22 Eylül tarihlerinde yapılacak 20. Altın Koza Film Festivali kapsamında Hababam Sınıfı sergisi açılacağını açıklayarak, “Ülkemizin edebiyat, tiyatro ve sinema tarihinde çok önemli bir yer tutan bu eseri, bir sergiyle sanatseverle buluşturacağız. Serginin ardından ilgili materyalleri Adana Büyükşehir Belediyesi Sinema Müzesi’nde kuracağımız Hababam Sınıfı’nda yıl boyunca sergilemeye devam edeceğiz” dedi.

 

Hababam Sınıfı, Rıfat Ilgaz tarafından ilk kez İlhan ve Turan Selçuk kardeşler tarafından çıkarılan Dolmuş isimli mizah dergisinde yazı dizisi olarak yayımlanmaya başladı. Ilgaz’ın Stepne isimli köşesindeki diziye, Turan Selçuk da çizimleriyle destek verdi. Altın Koza kapsamında açılacak ve dört bölümden oluşacak serginin ilk bölümü, Dolmuş dergisinde yayımlanan Hababam Sınıfı karikatürlerinden oluşacak.

 

İkinci bölümde, 1965 yılında Ulvi Uras Tiyatro Topluluğu tarafından sahneye konan Hababam Sınıfı müzikali fotoğrafları yer alacak. Ertem Eğilmez dönemi ile başlayacak üçüncü bölümde ise Hababam Sınıfı, Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı, Hababam Sınıfı Uyanıyor, Hababam Sınıfı Tatilde, Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor isimli filmlerin fotoğraflarından oluşan bir seçki var. Dördüncü bölümde set fotoğrafları görülebilecek. Sergide ayrıca Münir Özkul, Ayşen Guruda, Adile Naşit ve Kemal Sunal'ın heykelleri yer alacak.

 

Açılışı 18 Eylül Çarşamba günü saat 17.30’da, 75. Yıl Sanat Galerisi’nde yapılacak sergi, 30 Eylül’e kadar gezilebilecek.

 

ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..