Eğitim Temalı Kısa Filmler Yarışacak
HAYAL PERDESİ - Gündem 04.10.2018

Eğitim Temalı Kısa Filmler Yarışacak

Eğitim-Bir-Sen olarak, eğitimin önemine dikkat çekmek, eğitim süreçlerinde yaşananları, eğitimin önemli ve özel taraflarına odaklanacak hikâyeleri ortaya çıkararak sinemanın etkileyici gücüyle buluşturmak; bu konuda toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenlenen kısa film yarışmasının beşincisi 1 Ekim itibarıyla başladı. 

“Eğitim” temalı 5. kısa film yarışmasının bu yılki jüri başkanlığını sinema tarihimizin en önemli oyuncularından Hülya Koçyiğit yapacak. Filmlerin, olay ve kişi üzerinden yola çıkılarak çekilebileceği yarışmaya son katılım tarihi 1 Mart 2019.
 
Eğitim-Bir-Sen, 2014 yılından bu yana, ses getiren, uzun süre konuşulan, gençler için imkân ve fırsat oluşturan “Öğretmen”, “Örgütlenme”, “Vefa” ve “Eğitim” temalı kısa film yarışmaları tertip ediyor. Söz konusu tarihten bu yana düzenlenen; “Öğretmen” temalı yarışmada Mesut Uçakan, “Örgütlenme” temalı yarışmada Derviş Zaim, “Vefa” temalı yarışmada İsmail Güneş, “Eğitim” temalı yarışmada ise Semih Kaplanoğlu gibi usta yönetmenler jüri başkanlığı yaptı.
 
Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan “Eğitim” temalı kısa film yarışmasının jüri başkanlığını, ilk filmi Susuz Yaz ile Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı ödülüne sahip olan, 200’ün üzerinde filmde rol alan sinemamızın büyük oyuncularından Hülya Koçyiğit yapacak.
 
Yarışma jürisinde ise Kalandar Soğuğu filmiyle dikkatleri üzerine çeken, Tokyo Film Festivali, Antalya Altın Portakal Film Festivali ve Premiere Plans D’angers Festivali’nde aldığı ödüllerle yoluna devam eden yönetmen Mustafa Kara, rol aldığı onlarca film ve diziyle Türk sinemasının önemli isimlerinden Perihan Savaş, kaleme aldığı son kitabı Masumiyetin Son Günleri ile adından söz ettiren yazar Selahattin Yusuf ve Sinemanın Hakikati, Hakikatin Sineması, Sinemanın Kökleri kitaplarının yazarı Enver Gülşen yer alacak.
 
1 Ekim 2018 tarihinde başlayan ve kurmaca dalında 15 dakikayı geçmeyen kısa film çalışmalarının değerlendirileceği yarışmaya son başvuru tarihi 1 Mart 2019.
 
Yarışmanın birincisi 15 bin TL, ikincisi 10 bin TL, üçüncüsü 7 bin TL ile ödüllendirilecek. Bununla birlikte Mehmet Akif İnan özel ödülü için 5 bin TL, Erol Battal teşvik ödülü için ise 3 bin TL verilecek.
 
Yarışmada dereceye giren filmlerin sahipleri, daha sonra belirlenecek bir tarihte düzenlenecek programda ödüllerini alacak.
 
Kısa film yarışmasına başvuru ve tüm detaylar için tıklayınız.
 
ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..