Kulis’in İlk Konuğu Ercan Kesal
HAYAL PERDESİ - Gündem 17.11.2012

Kulis’in İlk Konuğu Ercan Kesal

 

Kulis isimli bölümümüzün ilk konuğu oyuncu ve senarist Ercan Kesal. Ercan Kesal ile son çalışmalarını ve gelecek planlarını Kulis’te konuştuk.

 

Başrolünde yer aldığınız Küf filmi Venedik Film Festivali’nden ödülle döndü. Filmdeki tecrübenizi ve izlenimlerinizi kısaca anlatır mısınız?

 

Filmin senaryosu da yönetmen Ali Aydın’a ait. Çok güçlü bir senaryo. Ali Aydın, senaryoyu yazarken Cumartesi Anneleri’nden ilham aldığını söylüyor. Ama sadece onunla kalmıyor bence. Demiryolu işçisi Basri’nin oğlunun katillerini ararken içindeki katille de karşılaşmasını anlatıyor. Benim ilk başrolümdü ve yaklaşık iki ay kadar Pozantı’da bir tren istasyonunda çalıştık. Tüm ekip ve diğer oyuncu arkadaşlarım olağanüstü çalıştılar. Çok şanslı olduğumu düşünüyorum.

 

 

Şu sıralar hangi projeler üzerinde çalışıyorsunuz?

 

Mahmut Fazıl Coşkun’un ikinci filmi Yozgat Blues’da oynadım. Film Yozgat’ta çekildi. Bu filmdeki rolüm de başrol düzeyinde olduğu için yorucu bir iki ay daha yaşadığımı söyleyebilirim. Ama çok iyi bir film oldu. Mahmut Fazıl bence ileride kendisinden en çok söz edilecek yönetmenlerden biri. Bu arada Onur Ünlü’nün Sen Aydınlatırsın Geceyi filminde ve yönetmenliğini Sermiyan Midyat’ın yaptığı bir BKM projesi olan Hükümet Ana filmlerinde de yer aldım. Bir de iddialı bir kısa film: Yönetmenliğini Başak Büyükçelen’in yaptığı Derin Bir Nefes Al

 

18 Ekim’de Tayfun Pirselimoğlu’nun bir filmine de başladık. Nihat isimli bir karakteri oynuyorum.

 

Senaryolarınızı kendinizin filme alma düşüncesi var mı? Kısa veya uzun metrajlı bir film çekecek misiniz? Evetse, çalışmalarınız ne aşamada?

 

Kuşkusuz var. Uzun metrajlı bir film çekeceğim. Üzerinde çalıştığım kendime ait bir senaryo var. 2013 ortaları gibi yola çıkarım diye düşünüyorum.

 

Son zamanlarda izlediğiniz ve başarılı bulduğunuz, biri Türk biri dünya sinemasından olmak üzere iki filmin ismini verebilir misiniz?

 

Son zamanlarda izleyebildiğim Türk filmlerinin içerisinde kendine özgü sağlam bir sinema dili oluşturmuş Zeki Demirkubuz’un Yeraltı filmi. Dünya sinemasından da Andrey Zvyagintsev’in Elena filmi.

 

(Aybala Hilâl Yüksel)

 

 

ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..