Yeni Çıkan DVD’ler
HAYAL PERDESİ - DVD 02.11.2012

Yeni Çıkan DVD’ler

 

Yeni çıkan DVD’ler içinde As Sanat etiketiyle raflarda yerini alan Cezayir Savaşı, Pekin’de 55 Gün ve Dehşet Kapanı filmleri öne çıkıyor.

 

Cezayir Savaşı (La Battaglia di Algeri)

Yönetmen: Gillo Pontecorvo

Oyuncular: Brahim Hadjadj, Jean Martin, Yacef Saadi

İtalya, Cezayir, 1966, 121 dk.

 

1957’nin başlarında, hava indirme tümeni, General Massu’ya Cezayir’e yerleşip kentsel terörizmi sonlandırma görevi verilir. “Cezayir Savaşı” diye adlandırdığımız bu mücadeleyi polisler yerine paraşütçüler vermektedir. Birkaç ay sonra Cezayir’de barış istenir ve bu sonuca hızlı bir şekilde ulaşmak için, bazen ellerini kirletmek zorunda kalırlar. Cezayir Savaşı 1966 Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan ödülü almış klasik bir film.

 

Özel Seçenekler:

40 Yıllık Savaş Başka Bir Savaş

 

Pekin’de 55 Gün (55 Days at Peking)

Yönetmen: Nicholas Ray

Oyuncular: Charlton Heston, Ava Gardner, David Niven

ABD, 1963, 154 dk.

 

Güçlü bir oyuncu kadrosuna sahip bu tarihi film 1900’lü yıllarda Çin’de yaşanan Boxer Ayaklanması’nı konu ediniyor. Bu isyanlar sırasında topraklarında yabancıları istemeyen bir grup Çinli kendilerini sömürdüğünü düşündükleri ülkelerin elçiliklerine saldırı düzenler. Büyük Britanya, ABD ve Fransa gibi Batılı ülkelerin görevlileri ile Çinli halk arasındaki mücadele 55 gün devam etti. Nicholas Ray tarafından yönetilen filmin büyük ölçekli savaş sahneleri Andrew Marton tarafından çekildi.

 

Dehşet Kapanı (The Cabin in the Woods)

Yönetmen: Drew Goddard

Oyuncular: Kristen Connolly, Chris Hemsworth, Anna Hutchison

ABD, 2011, 95 dk.

 

Beş kişilik neşeli bir arkadaş grubu, bir hafta sonu kaçamağı yapmak için ormanda terk edilmiş bir kulübeye giderler. Bir gece doğaüstü bazı korkunç yaratıkların saldırısına uğrarlar. Tanıdık mı geliyor? Bekleyin! Gençler standart korku filmi davranışlarını sergilemeye başlarken, bir kontrol odasındaki bir grup teknisyen korkmuş gençlerin her hareketini incelemekte ve hatta kontrol etmektedir. Gösterdikleri çaba “gökyüzündeki bir göz” tarafından engellenen bu gençler kaçma şansı bulabilecek midir?

 

Özel Seçenekler:

Filmin Yapımı

Görsel Efektler

Filmin Fragmanı

 

ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..