Yeni Çıkan DVD'ler: Dabbe Bir Cin Vakası
HAYAL PERDESİ - DVD 17.05.2013

Yeni Çıkan DVD'ler: Dabbe Bir Cin Vakası

 

Dabbe: Bir Cin Vakası / As Sanat

Yön: Hasan Karacadağ

Oyuncular: Nihan Aypolat, Koray Kadirağa, Pervin Bağdat

Türkiye, 2012, 119 dk.

 

Ceyda T., yaşamını Ankara'da sürdüren sıradan bir annedir. Eşi Sinan ve kızları Burcu'ya fiziksel dünyada olmayan bir mahlukat musallat olur. Nereden çıktığı belli olmayan bu cin, bedensiz bir varlıktır ve aileye olan şiddetli saldırıları durmak bilmez. Ankara GATA Tıp Fakültesi’ne müracaat eden ailenin evlerine video kayıt sistemi kurularak, evin takip altına alınmasına karar verilir. Herkes ailenin aklını yitirdiğinden şüpheleniyorken kamera kayıtları gerçeğin ortaya çıkmasına vesile olacaktır.

 

Türk korku sinemasına Dabbe serisi ile adını yazdıran Hasan Karacadağ'ın kendi öğrencilik yıllarında karşılaştığı gerçek bir olaydan esinlenerek kurguladığı film, korku ve gerilim türünü gerçeklik ile harmanlanma iddiasındaki bir yapım. Karacadağ filmlerine Anadolu'nun korku kültüründeki motiflerini kullanmayı sinemasının alameti farikası haline getirmiş durumda.

 

Filmin Türkiye’de 150 kopyayla vizyona girdiğini ve 370 bin kişi tarafından sinemada izlendiğini de hatırlatalım.

 

Teknik Özellikler:

Türkçe 5.1, 1.78:1 Geniş Ekran

 Dikkat! Fragman +15

 

ARKADAŞINA GÖNDER:
Ad Soyad:
Email Adresiniz:
Arkadaş(lar)ınızın Email Adresi:

birden fazla email adresi yazacaksanız boşluk ile ayırmalısınız.
NOTUNUZ:
Bilim ve Sanat VakfıKüre YayınlarıKlasik Yayınlarıİstanbul Şehir Üniversitesi
Hayal Perdesi © 2010 - hayalperdesi@hayalperdesi.net Yayımlanan malzemenin bütün hakları Hayal Perdesi’ne aittir. Kaynak göstererek alıntılanabilir. Yazıların sorumluluğu yazarlarına, reklamların sorumluluğu ilan sahiplerine aittir..